اگر مبارزه با فساد نباشد در اجرای عدالت و اقتصاد موفق نخواهیم بود
رئیس دادگستری شهرستان رفسنجان با بیان اینکه مبارزه با فساد اگر نباشد در اجرای عدالت و اقتصاد موفق نخواهیم بود، گفت: در دوره حاضر مبارزه با فساد نسبت به دوره های قبل شتاب بیشتری گرفته و قوه قضائیه در قضیه اکبر طبری نشان داد هیچ کس برایش خط قرمز نیست و منطقه ممنوعهای وجود ندارد و این برخورد نشان داد که مبارزه با فساد از درون خود قوه قضائیه شروع شده است.
حجتالاسلام "مهدی پورمحمدی" امروز سوم تیر ماه در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضائیه با تبریک میلاد حضرت فاطمه معصوم (س) و گرامیداشت هفته قوه قضائیه اظهار کرد: رکن و اساس تدوین قانون اساسی کشور شهید بهشتی یکی از ۱۷ هزار شهید ترور کشورمان بود.
وی بیان کرد: شهید بهشتی انسانی وارسته و روحانی مجتهد و مسلط به زبان های مختلف بود؛ سعه صدر و استعداد فوق العاده داشت و به گفته رهبر معظم انقلاب اسلامی امثال بهشتی همیشه جلوتر از زمان حرکت می کنند.
رئیس دادگستری رفسنجان با بیان اینکه با حضور آیتالله رئیسی در راس قوه قضائیه با توجه به توانایی و اشرافیت وی شاهد تحولاتی در دستگاه قضائی شدیم، تصریح کرد: ۴۰ درصد کارخانههای کشور تعطیل هستند و ۶۰ درصد با نیمی از ظرفیت خود فعال هستند که آیتالله رئیسی با سرکشی از این کارخانهها و آشنایی با مشکلات کارگران، مشاغل و تولید در جهت رفع موانع تولید گامهایی اساسی برداشتند.
پورمحمدی با بیان این مطلب که در سال جهش تولید اولویت اصلی کشور اقتصاد است و کشور برای این منظور ظرفیتهای زیادی دارد، خاطرنشان کرد: ۳۶ میلیون جوان بین ۱۵ تا ۴۰ سال در کشور داریم و در بین کشورهای دنیا دومین کشور دانشآموخته دانشگاهی هستیم که این ظرفیت و منابع انسانی بالا میتواند به اقتصاد کشور کمک کند.
به گفته وی در بحث رفع موانع تولید با ورود قوه قضائیه بیش از ۵۰۰ کارخانه بزرگ و کوچک از حالت تعطیلی برگشتند.
رئیس دادگستری رفسنجان مبارزه بیامان با فساد را راس کار قوه قضائیه دانست و ابراز داشت: در بحث اقتصادی اگر مبارزه با فساد صورت نگیرد منابع کشور هدر میرود و به جای شایسته سالاری، حزب سالاری، فامیل سالاری و...حاکم میشود و تصمیماتی گرفته میشود که به نفع کشور نیست و اگر مبارزه با فساد نباشد اقتصاد موفق نخواهد بود.
پورمحمدی عنوان کرد: قوه قضائیه در قضیه اکبر طبری نشان داد هیچ کس برایش خط قرمز نیست و منطقه ممنوعهای وجود ندارد و این برخورد نشان داد که مبارزه با فساد از درون خود قوه قضائیه شروع شده است و ۱۲۶ قاضی تا کنون از فعالیت تعلیق شدند.
رئیس دادگستری رفسنجان به مقایسه ورودیهای دادگستری رفسنجان پرداخت و گفت: سال ۹۶ تعداد ۴۱ هزار و ۴۰۰ پرونده ورودی دادگستری بوده که ۴۰ هزار فقره مختومه شد و از ۳۳ هزار و ۵۴۰ ورودی در سال ۹۷ به ۳۳ هزار و ۲۰۰ پرونده رسیدگی و مختومه شدند.
وی ادامه داد: ورودیهای سال ۹۸، ۵۰ هزار فقره بوده که ۵۲ هزار و ۲۰۰ پرونده مختومه شده است.
رئیس دادگستری رفسنجان دلیل افزایش پرونده ها به محاکم قضایی شهرستان را در سال گذشته مطالبات بانکی از مردم و سرقت ها دانست و تصریح کرد: بحران کرونا باعث از دست رفتن شغل ها شد و بسیاری به بانک ها به دلیل نداشتن درآمد بدهکار شدند همچنین فقدان درآمد برای خانواده ای باعث سرقت می شد اگر در مغازه ای کوچکترین سرقتی انجام می شد منجر به تشکیل پرونده می شد و تعداد اینگونه پرونده ها هم زیاد هستند.
پورمحمدی تصریح کرد: علیرغم افزایش پروندهها آمار ورود به زندانها کمتر شده است و رفسنجان رتبه اول استان در کاهش جمعیت کیفری را دارد و در بحث محکومان مالی با کمک خیران و ستاد دیه پایینترین بدهکاران استان در زندان رفسنجان هستند که طی ۱۹ سال اخیر برای اولین بار در رفسنحان آمار زندانیان به کمترین میزان رسیده است.