در دیدار با ابوالفضل بهرام پور : بطحایی : در تفسیر قرآن باید با ذهن انتزاعی دانش آموز همراهی کرد
وزیر آموزش و پرورش گفت: در تفسیر قرآن کریم باید از روش هایی استفاده شود که با ذهن انتزاعی دانش آموزان همراهی بیشتری داشته باشد.
به گزارش روز یکشنبه وزارت آموزش و پرورش، «سید محمد بطحایی» در دیدار با «ابوالفضل بهرامپور» مفسر قرآن کریم و قرآن پژوه، اظهار کرد: جامعه علمی و دینی کشور باید از زحمات و تلاش شما در قرآنپژوهی بیش از گذشته استفاده کند.
وی افزود: اکنون چند تفسیر دانشآموزی وجود دارد که به نظر متخصصان امر، فراتر از سطح دانش آموزان است لذا بهتر است از تفسیری برای دانش آموزان استفاده شود که با طبع، ذوق، سلیقه و ویژگیهای رشدی آنان تطبیق داشته باشد و هرچقدر تفاسیر موضوعی شود به طوری که از طاقت و حوصله دانش آموزان خارج نباشد به درک و فهم آنان از تفسیر قرآن کریم بیشتر کمک میکند.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در تفسیرها بهتر است بیشتر از رحمت و الطاف واسعه خداوندی گفته شود و معجزات خلقت مورد تفسیر و تاکید بیشتری قرار گیرد.
در این دیدار بهرام پور با بیان اینکه در حوزه تعلیم و تربیت ارتباط مستمری با اداره کل قرآن، نماز و عترت دارد، گفت: فرصتهایی که در اختیار آدمی قرار میگیرد، اندک است و باید از این فرصتها بهخوبی استفاده کرد و آثار خیر بر جای گذاشت.
وی از اجرای تصمیم خود مبنی بر ۲۷ جلد تفسیر قرآن مجید در یک جلد سخن گفت و افزود: در مورد نهجالبلاغه هم به همین صورت ترجمه و آن را آیه بندی کردهام و خط به خط بهگونهای ترجمه شده تا عموم مردم بتوانند از آن استفاده کنند.
این مفسر قرآن کریم با اشاره به اینکه دانش آموزان نیاز به تفسیر روانتری از قرآن کریم و ادعیه دارند، اظهار کرد: تفسیرهای زیبایی در فرازهایی از دعای جوشن کبیر وجود دارد و این دعا، از عظمت و عزت خداوند و زیباییها میگوید و اگر ممکن شود این کتاب را به معلمان آموزش میدهم.
بهرام پور از قرآنپژوهان کوشای معاصر است که از سالهای پیش از انقلاب در تالیف کتب درسی با شهید آیتالله محمدحسین بهشتی و شهید باهنر در زمینه مسائل قرآنی و دینی همکاری داشته است. کوشش و هدف وی ناظر به آسانسازی فهم قرآن برای عامه مردم است.
بهرام پور یک سلسله تفسیرهای تک سورهای آموزشی کمحجم دارد. ازجمله سوره محمد، سوره فتح، حجرت، «ق»، ابراهیم، ملک، جمعه، منافقون و حجر. این آثار به نحوی تدوین شده که علاوه بر قابلیت مطالعه فردی، جنبه درسی و خودآموزی هم دارد.
در هر بخش تفسیرهای بهرامپور، اول لغتها، سپس ترجمه آیات و بعد از آن تفسیر و برداشتها و در آخر بعضی ریزهکاریهای لفظی و نکات زبانی و ادبی آورده شده است.