کودکانی که ناباورانه کامشان تلخ سیاهیهاست
تحویل بادهای پاییزی است و من مبهوت از اینکه چرا می گویند پادشاه فصل ها پاییز است؟
نمی دانم چرا این فصل، دلم را با خودش نمی برد و انتظاری برای آمدنش ندارم؟! نه خش خش برگ هایش زیباست و نه بوسه باران بر شیشه. این موسیقی، آهنگ دلانگیزی برای روزهای من نمی شود. آری پاییز، انبوهی از آنهایی است که من دائم ترسشان را دارم.
زمستان از پاییز نامهربانتر... برف های نرم، زیر پاهای لاجانم خشک و سفت می شود. پاهایم یخ می کنند. ای وای! زیر کتانی پاره ام سوراخ شده. دارم خیسی جورابم را حس می کنم. عجله ام برای رسیدن به مدرسه است اما دیگر نمی توانم. می نشینم و پاهایم را به سینه می چسبانم، دستانم را به دورشان حلقه می کنم تا بیشتر به هم نزدیک شوند. حتی «ها» کردن هم دیگر گرمشان نمی کند. دستانم سوز سوز می زنند. لعنت به این سرما و مدرسه.
این روزها، اصلاً دلم را با خودشان نمی برند و تنها قارقار کلاغ ها را می شنوم که خبر شوم رسیدن سرما را می دهند.
به گزارش ایسنا، هیچ کشوری به توسعه پایدار نمیرسد مگر اینکه انسانهایی توانمند تربیت کند و نیروی توانا تنها با وجود سیستم آموزشی کارآمد محقق خواهد شد. آموزشوپرورش مهمترین رکن در تربیت افراد توانمند قلمداد می شود و در این میان توجه به دوره ابتدایی در سیاست گذاری های تعلیم و تربیت باید در اولویت قرار گیرد.
دغدغه های تحصیل دانش آموزان و دانشجویان هر روز بیشتر از قبل می شود و پرداختن مسئولین به این موضوعات نهتنها هزینه نیست بلکه بهنوعی سرمایه گذاری محسوب می شود.
لرستان با داشتن جمعیت چشمگیر جوان یکی از استان هایی است که در رابطه با تحصیل و علم آموزی باید موردتوجه بیشتری قرار گیرد چراکه اکثر خانواده ها به لحاظ مالی وضعیت مناسبی نداشته و در تأمین مایحتاج اولیه نیز مانده اند و چهبسا افراد مستعد و خلاقی که به خاطر نداشتن هزینه جزئیترین و ابتدایی ترین لوازم از تحصیل بازمانده اند.
وجود 25 هزار و 254 پیش دبستانی در لرستان
عیسی سهرابی، معاون ابتدایی اداره کل آموزشوپرورش لرستان دراینباره با اشاره به وجود 25 هزار و 254 پیش دبستانی در استان اظهار کرد: لرستان دارای 1534 مرکز پیش دبستانی در قالب 2902 کلاس است.
وی با بیان اینکه 3042 نفر آنان بهصورت رایگان تحصیل می کنند، افزود: 7161 دانش آموز دوره پیش دبستانی روستایی و 18 هزار شهری در استان داریم.
سهرابی خاطرنشان کرد: 290 نفر نیز در مناطق حاشیه ای هستند که 16 کلاس برای آنان تشکیل داده ایم؛ 25 نفر تحت پوشش کمیته امداد و 12 نفر نیز در چرخه حمایتی بهزیستی قرار دارند.
معاون ابتدایی اداره کل آموزشوپرورش لرستان بیان کرد: اولیای این کودکان در تأمین هزینه ها مانده اند و انتظار می رود دستگاه های حمایتی کمک بیشتری به دانشآموزان بی بضاعت داشته باشند.
اولیای دانش آموزان در مناطق محروم به دلیل فقر نمی توانند هزینه ای را پرداخت کنند
رضا زینی وند، مدیرکل آموزشوپرورش لرستان نیز دراینباره اظهار کرد: دوره پیشدبستانی یکی از دوره های غیررسمی و غیراجباری بوده که از ترک تحصیل جلوگیری کرده و تکرار پایه را کمتر می کند.
وی با بیان اینکه برای این دوره اولیا باید هزینه ای را تقبل کنند و بهصورت غیرانتفاعی است، افزود: خیلی از خانواده ها فقیر هستند و توانایی تأمین این پول را دارند.
زینی وند بیان کرد: انتظار داریم در این رابطه دستگاه های حمایتی کمک بیشتری به خانوارهای در مناطق حاشیه ای و دورافتاده داشته باشند.
مدیرکل آموزشوپرورش لرستان از وجود 400 مدرسه با کلاس کمتر از 5 دانش آموز خبر داد و افزود: این نورم در کشور 22.19 است که با تلاشی که شده آن را در استان به حدود 20 رسانده ایم.
وی بر لزوم تقویت و حمایت مدارس شبانه روزی تأکید کرد و گفت: در بعضی مناطق استان امکان ایجاد دبیرستان مقطع اول و دوم وجود ندارد و دانش آموزان در مدارس شبانه روزی تحصیل می کنند. 90 مدرسه شبانه روزی در استان وجود دارد.
زینی وند خاطرنشان کرد: امسال با پیگیری هایی که داشتیم بهصورت متمرکز 3 میلیارد تومان اعتبار بهحساب شبانه روزی ها واریز شده است.
مدیرکل آموزشوپرورش لرستان بیان کرد: اکثر این مدارس در مناطق محروم قرار دارند و هزینه ای را باید اولیای دانش آموزان کمک کنند که به دلیل فقر امکان آن نیست.
برای جبران شهریه سالانه یک میلیارد تومان به سه دهک پایین پرداخت می شود
همچنین فاطمه زهرا توکلی، مدیرکل بهزیستی لرستان با بیان اینکه 226 مهدکودک روستایی در استان وجود دارد، اضافه کرد: همچنین 344 مهد تحت نظارت ما قرار دارد.
وی بیان کرد: 100 مهدکودک در شهر و 226 مورد روستایی هستند و 18 مهد دیگر در مناطق حاشیه ای هستند.
توکلی با بیان اینکه این مراکز کودکان بین 3 تا 6 سال را تحت پوشش دارد، ادامه داد: تاکنون 13 میلیون تومان بهصورت بلاعوض به این مهدها کمک شده است و سالانه 2 میلیارد و 940 میلیون ریال صرف وعده غذایی این کودکان شده است.
مدیرکل بهزیستی لرستان خاطرنشان کرد: برای جبران شهریه نیز سالانه یک میلیارد تومان شهریه سه دهک پایین پرداخت می شود و طرح غربالگری شنیداری، اوتیسم و... را داریم.
وی گفت: تمامی کودکانی که در چهارچوب کمک قرار بگیرند را موردحمایت قرار می دهیم.
نمی توان به پیش دبستانی ها کمک کرد
جاسم محمدی فارسانی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان نیز گفت: متأسفانه برای کمک به کودکان مقطع پیش دبستانی باید گفت که این دوره جزو مقطع تحصیلی محسوب نمی شود برای همین نمی توان از اعتبارات به آنها کمک کرد.
وی ادامه داد: مسئولین آموزشوپرورش لیست افراد محروم را به ما بدهند تا از مبادی دیگر به آنان کمک کنیم.
محمدی فارسانی خاطرنشان کرد: هماکنون 13 هزار دانش آموز تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قرار دارند.
خیرین در بحث آموزشوپرورش ورود کنند
دکتر سید موسی خادمی، استاندار لرستان نیز گفت: مدارس شبانهروزی دارای مستحقترین دانش آموزان هستند و دستگاه های ذیربط باید پای کار بیایند.
وی اضافه کرد: خیرین نیز در این رابطه باید ورود کنند و دانش آموزان را مورد حمایت خود قرار دهند.
خادمی با بیان اینکه کمیته امداد، بهزیستی و سایر نهادها باید پای کار بیایند، افزود: در رابطه با تهیه کتب کمکدرسی بررسی شود که چطور می توان به این مدارس کمک کرد.
استاندار لرستان با بیان اینکه باید در راستای مسائل کلیدی از جمله بهبود معدل طی سال آینده کار کنیم، ادامه داد: بررسی شود که چه اقداماتی می تواند برای بهبود تعلیم و تعلم در استان مؤثر باشد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین بحث کنترل و استانداردسازی مدارس غیرانتفاعی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
و در آخر باید گفت آنان که چشم یاری به دستان من و تو دارند را دریابیم. آغوشی از باور باش برای کودکانی که ناباورانه کامشان تلخ سیاهی هاست؛ آنان را دلنوازی کن چراکه نشاندن تبسم بر لبانی که قفل بی توجهی هاست زیباترین صحنه ای است که می شود خلق کرد.