X
مقالات فیش حج

دوای درد بی‌قراران

یک کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث با بیان اینکه سخن گفتن با خداوند سبحان مایه آرامش روحی انسان در برابر مشکلات می‌شود، گفت: ما باید به این باور برسیم که قرآن بزرگترین آرامش‌بخش برای هر فرد است و از این جهت قرآن دوای درد بی‌قراری است.

 

 

حجت‌الاسلام محمد زهانی، اظهار کرد: قرآن پیام جاوید خداوند برای برنامه زندگی انسان و تدوین شالوده گردش امور اوست.

وی افزود: این برنامه سرلوحه تعالیم اهل بیت (ع) بوده و سیره آنان در تمام ابعاد زندگی بر محور آن بوده است که با نگاهی به سیره و زندگی اهل بیت (ع) می‌بینیم اهمیت فراوانی به قرائت قران، تدبر و تفکر در ایات آن داده‌اند همچنان که قرآن کریم بر ان تاکید دارد.

این کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث بیان کرد: در روایتی نورانی که در فضائل حضرت رضا (ع) بیان شده، در هر سه روز یک ختم قرآن داشته‌اند، حضرت در ادامه آن روایت می‌فرمایند: «اگر اراده کنم می‌توانم از سه روز کمتر نیز آن را قرائت کنم ولی من مرور نمی‌کنم آیه‌ای را، مگر اول آنکه در آن تفکر می‌کنم دوم آنکه دقت می‌کنم در چه موردی نازل شده است و سوم اینکه در چه وقتی نازل شده است، بعد در ادامه می‌فرمایند به همین خاطر است که هر سه روز یک بار ختم می‌کنم.»

زهانی ادامه داد: امام رضا (ع) در روایت دیگری در عظمت قرآن می‌فرماید: «قرآن با گذشت زمان کهنه نمی‌شود، ناتوان و چیزی از آن کاسته نمی‌شود، چون برای همه زمان‌ها قرار داده شده است.»

وی با بیان اینکه قرآن دلیل و برهان و حجت و گواه برای همه انسان‌هاست و باطل و بیراهه در آن راه ندارد، تصریح کرد: این روایت و روایات مشابه آنکه ازحضرت رضا (ع) و سایر ائمه معصومین (ع) بیان شده، وظیفه همگان را در الگو قرار دادن قرآن مشخص می‌کند و بر این اصل تاکید می‌ورزد که قانون اساسی و برنامه زندگی در مقیاس فرد و اجتماع قرآن است.

این کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث ادامه داد: با توجه به این دو روایتی که بیان شد، نگاه حضرت رضا (ع) به قرآن روشن می‌شود و از آنجا که این بزرگواران را نیز به عنوان الگو و سرمشق زندگی خود قرار داده‌ایم، باید افق دید خود را نیز مثل ایشان در هر زمینه‌ای مخصوصاً قرآن داشته باشیم و بتوانیم با پیاده‌سازی قرآن در زندگی فردی و اجتماعی خود گامی مؤثر در راستای تعالیم ناب قرآنی برداریم.

وی اظهار کرد: ما با انس گرفتن با قرآن که اولین قدم آن قرائت، تفکر و تدبر در آیات آن است، به روح و روان ناآرام خود آرامش می‌دهیم.

این کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث بیان کرد: انسان با رسیدن به اینکه فقط با تکیه بر قدرت لایتناهی خداوند می‌شود، به آرامش رسید دل به آیات قرآن می‌دهد تا قلب و روح و روان او با ذکر خداوند متعال به اطمینان و آرامش برسد.

زهانی بیان کرد: انسان اگر تکیه‌گاه خود را خداوند قرار دهد، هیچ وقت احساس تنهایی و ناآرامی نخواهد کرد و ما برای تنهایی، عدم سکون و آرامش چاره‌ای جز چنگ زدن به درگاه الهی و رفتن به سوی او نداریم.

وی با بیان اینکه هدف ما در این دنیا رسیدن به آرامش و نشاط و شادی است، اما آیا به دست آوردن آن‌ها به هر قیمتی درست است، افزود: راه به دست آوردن آرامش و شادی تنها با عنایت و توجه خداوند امکان‌پذیر است و ما نیاز به هدایت از جانب خداوند متعال داریم.

این کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث با بیان اینکه هدایت به معنای راهنمایی کردن در مسیر درست است، تصریح کرد: انسان زمانی که به دستورات قرآن عمل کند، هدایت یافته و نتیجه‌اش آرامش روحی و روانی او خواهد بود و این است که قرآن مایه آرامش انسان‌ها در مسیر پر تلاطم زندگی می‌شود.

زهانی ادامه داد: امروزه می‌بینیم هر فرد و جامعه‌ای که آرامش را در غیر قرآن طلب می‌کند، قطعاً به آن آرامش پایدار و همیشگی که اهل بیت (ع) داشته‌اند و تاکید می‌کنند و قرآن نیز آن را بیان کرده نخواهند رسید.

وی با بیان اینکه آرامش، حالتی درونی مانند وجدان است که خود قابل رؤیت نیست، اما آثار آن در گفتگوها و برخوردهای فردی و اجتماعی پدیدار می‌شود، یادآور شد: شاید بعضی افراد آرامش را در غیر قرآن بیابند اما آن آرامش، آرامشی کاذب و موقتی بیش نخواهد بود.

  • نظرات
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید