رشیدیان: هیچ زائر بستری در مراکز درمانی نداریم/رصد و کنترل پزشکی زائران دارای ریسک بالا
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: با وجود حدود ۴۰ هزار زائر و حاجی در مکه و مدینه خوشبختانه همه تختهای بیمارستانی ما خالی است و زائر بستری در این مراکز نداریم.
به گزارش گروه اجتماعی
خبرگزاری دانشجو، علی رضا رشیدیان در شنبه شب در جریان بازدید از مرکز پزشکی حج و زیارت در مکه مکرمه و گفتگو با رئیس هیات پزشکی و متخصصان این مرکز افزود: شرایط این مرکز و نبود بیمار با شرایط نامناسب بسیار خوشحال کننده است در حالی که از ۱۳ تیرماه که پیش پروازها و از ۱۷ تیرماه اعزام زائران به عربستان آغاز شده خوشبختانه هیچ یک از زائران ما مشکل جدی نداشتند.
وی اظهار کرد: این در شرایطی است که متوسط سن زائران ما ۵۶ سال و نسبت به سالهای گذشته بالاتر است و فقط هم اکنون در مکه ۲۷ هزار زائر استقرار دارند، اما خوشبختانه با اعمال ملاحظات و دقتهای لازم درهمه بخش ها، تمامی تختهای مراکز درمانی ما خالی و بستری صفر است.
وی تصریح کرد: این شرایط نشان دهنده آن است که تیمهای پزشکی ما در تعامل با بخشهای متعدد و مرتبط توانسته اند ملاحظات و دقتهای لازم در زمینههای مختلف اعم از معاینات پزشکی، ارائه توصیههای پزشکی و بهداشتی به موقع و مناسب، تغذیه مطلوب و مراقبتهای متعدد دیگر اعمال کرده و عملکرد بسیار خوبی داشته باشند که با وجود متوسط سن بالای زائران، تعدد موارد مبتلا به پرفشاری خون، دیابت و ... شرایط را به خوبی تحت کنترل داشته باشند.
رشیدیان تصریح کرد: در واقع این وضعیت نشان میدهد که شرایط و روند کلی عملیات حج خوب بوده و خدماتی که نیروهای متخصص ما در حوزه پزشکی ارائه میکنند در سطح مطلوبی است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سازمان حج و زیارت حرکت در راستای تحقق حج هوشمند را آغاز کرده به گونهای که از ثبت نام، سازمان دهی، آموزش، اعزام تا اقامت وتغذیه، تردد و خدمات بهداشتی و درمانی در این چارچوب قرار میگیرد چنانکه در حوزه بهداشت و درمان رصد زائر به ویژه گروههای دارای ریسک بالا را از همان ابتدای ثبت نام تا انتهای سفر تحت کنترل و رصد دقیق به صورت هوشمند داشته باشیم و هم اکنون اقدام خوبی در این راستا در دست انجام است.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: تمام کسانی که از نظر جسمی دارای ریسک بالا هستند هستند اعم از پرفشاری خون بالا، بیماریهای قلبی وتنفسی و ... در معاینات شناسایی شده به پزشکان مجموعههای اقامتی و هتلها و مراکز درمانی اعلام و معرفی شده اند تا در هتلها دوباره ازنظر وضعیت جسمی کنترل مجدد شده و ملاحظاتی که در مورد آنها باید رعایت شود اعم از حوزه ترددی و تغذیه و ... به مدیر کاروانها اعلام شود.
وی با اشاره به ایام تشریق که اوج برنامههای حج است، افزود: با توجه به شرایط خاص این ایام و اینکه زائران به ناچار زندگی اردوگاهی را تجربه میکنند اگر این ملاحظات و توصیههای بهداشتی و درمان از هم اکنون به این بیماران اعلام و رعایت کنند به طور قطع در زمان تشریق شرایط مناسب تری درانجام اعمال حج ابراهیمی خواهند داشت.
رشیدیان با تاکید بر اینکه این موضوع در دست پیگیری و انجام است، ابراز امیدواری کرد: با رصد و پیگیری شرایط افراد در معرض خطرو همراهی و هماهنگی این گروه از زائرانحجی بدون مساله و مشکل برای هیچ یک از زائران داشته باشیم.