X
مقالات فیش حج

کارشناس مذهبی اعلام کرد مساجد مکمل مدارس در آموزشند

در بحث آموزش به نسل جوان مسجد با شناسایی خلاء‌ها باید مکمل مدرسه باشد

حجت الاسلام سید امیرحسین حسینی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: مسجد باید پاسخگوی نیاز‌های مردم در سنین مختلف بخصوص کودکان باشد. درست است که ظاهراً در مساجد نماز و برنامه‌های عبادی برگزار می‌شود، اما باید برنامه‌هایی هم به عنوان مکمل برگزار و فضا‌های با نشاطی را برای بچه‌ها فراهم کنیم تا برنامه‌های عبادی مساجد هم رونق پیدا کند.
وی گفت: مهارت آموزی بچه‌ها آن هم در عمل اهمیت بسزایی دارد. نباید در این خصوص به کتاب و دفتر و آموزش‌های نظری اکتفا کرد. بچه‌ها باید بدانند که چگونه با همکلاسی، همسایه و پدر و مادر تعامل کنند و وارد محیط کار، دانشگاه و کسب و کار شوند. آن‌ها باید در عمل زندگی را تجربه کنند تا برایشان کاربرد داشته باشد. نمی‌توان فقط با فرمول‌های نظری در این خصوص پیش رفت.
حجت الاسلام حسینی افزود: بعد از حجت الاسلام سید علی‌اکبر موسوی حسینی بنیانگذار مسجد فائق، این مجموعه عبادی فرهنگی به همت جوانان فعالیت هایش را دنبال کرد. اینجا مجتمعی است که برنامه‌های متنوع فرهنگی برای سنین مختلف در دو بخش دختران و پسران برگزار می‌شود و نزدیک به ۴۰۰ جوان در فضایی با نشاط مهارت می‌آموزند.
وی گفت: از آنجائیکه حجت الاسلام موسوی حسینی بنیانگذار مسجد فائق، معلم بود با نیاز‌های جامعه آشنایی داشت و نام این جا را مسجد فائق و مدرسه تربیتی امام صادق گذاشت. همانطور که مقام معظم رهبری وی را عالمی با ابتکار قلمدادکردند، در راه اندازی این مجموعه هم با ابتکار پیش رفتند و مدرسه بودن این مکان مذهبی کاملا مشخص است. تدبیر و ابتکار بانیان مساجد می‌تواند زمینه حضور نسل جوان را در این مکان فراهم کند. در اردو‌های فرهنگی مختلفی که برای بچه‌ها تدارک دیده ایم در کنار تفریح، کار و مهارت هم می‌آموزند.
حجت الاسلام حسینی افزود: طبق برنامه باغی را اجاره کرده ایم و اردویی تدارک دیده ایم تا بچه‌ها در این باغ اقدام به چیدن گیلاس و بسته بندی آن کرده و گیلاس‌ها را به فروش برسانند. از این طریق آن‌ها با زندگی و کسب و کار آشنا می‌شوند. نباید فرزندانمان را طوری تربیت کنیم که وقتی در سنین بزرگسالی وارد جامعه شدند سردرگم بمانند و اگر در کنکور به هدف عالی خود نرسیدند فکر کنند دستشان از همه جا کوتاه است و به بن بست رسیده اند.
وی گفت: در مسجد فائق کلاس‌های متعدد هنری از جمله خوشنویسی، طراحی گلدوزی، خیاطی و آموزش‌های مهارتی برگزار می‌شود. برنامه‌های فرهنگی مسجد هم در رده‌های سنی مختلف از مهد کودک تا دبیرستان برگزار می‌شود و بعد از دبیرستان هم در اختیار بسیج قرار می‌گیرند. معتقدم مسجد همانطور که برای آخرت مردم موظف به انجام اقداماتی است باید برای دنیای آن‌ها نیز تلاش کند. مسجد در بحث آموزش باید مکمل مدرسه باشد. در این بین نقش خانواده هم از اهمیت بسزایی برخوردار است. یعنی مسجد، مدرسه و خانواده باید تکمیل کننده یکدیگر باشند.
حجت الاسلام حسینی افزود: در انجام اقدامات فرهنگی، عملکردی جهادی و مردمی داشته ایم. افرادی که در این مجتمع فرهنگی کار آموزش را برعهده دارند رایگان فعالیت می‌کنند. ما به سراغ سازمان فنی حرفه‌ای نرفته ایم و آن‌ها هم به سراغ ما نیامده اند. اگر بخواهیم درخواستی از هر سازمانی داشته باشیم برای ما نرخ تعیین می‌کنند و نمی‌خواهیم این هزینه را بر خانواده‌ها تحمیل کنیم. سعی کرده ایم در برگزاری کلاس‌های آموزشی با حداقل هزینه و امکانات پیش رویم.
وی گفت: در بحث مهارت آموزی، مسجد نمی‌تواند به تنهایی جای نهاد‌های دیگر مثل مدرسه را پر کند. مسجد در این خصوص باید خلا‌ها را پر کند تا بچه‌ها در کنار مهارت آموزی با روش‌های زندگی هم آشنا شوند. حسن مهارت آموزی بچه‌ها در مسجد این است که آن‌ها هم با این مکان مذهبی انس می‌گیرند، هم برای دنیای خود برنامه ریزی می‌کنند در عین حال آخرتشان هم آباد می‌شود. بچه‌هایی که در مسجد مهارت یاد می‌گیرند خاطره خوشی از آن دارند و این باعث می‌شود تا در زمان ازدواج هم با بزرگتر‌های مسجد مشورت کنند و یا اگر به مشکل اقتصادی برخورد و یا گره‌ای در کارشان ایجاد شد در همین مسجد مشکلاتشان را حل کنند.
حجت الاسلام حسینی افزود: واقعیت این است بیش از آنچه که انجام داده ایم وظیفه داریم و باید در قبال نسلی که از جانب خدا به ما امانت سپرده شده است فعالیت کنیم تا جوانان با استقبال و شوق بیشتری به مساجد بیایند.

  • نظرات
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید