افزایش قیمتها برای مردم غیرقابل تحمل شده/ دولت و مجلس رسیدگی به وضعیت بد اقتصادی را به طور جدی در سال ۹۸ دنبال کنند
نماینده مردم فلاورجان معتقد است مهمترین اولویت کاری دولت و مجلس در سال ۹۸ باید رسیدگی به مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم باشد.
از سری گفتگوهای عیدانه به مناسبت نوروز 98 با حجت الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به گفتگو نشستیم که متن این گفتگوی مشروح را در ذیل می خوانید:
به نظر شما چه موضوعی باید اولویت مجلس در سال 98 باشد؟!
موسویلارگانی: به نظرم در درجه اول باید فکر جدی برای رفع مشکلات معیشتی و گرانی های لجام گسیخته که گریبانگیر کشور شده، کرد. افزایش قیمت ها برای مردم غیرقابل تحمل شده است و در حال حاضر عده ای با سختی زندگی خود را سپری می کنند. بنابراین مجلس باید ورود جدی نسبت به این موضوع داشته باشد.
عملکرد نظارتی و تقنینی مجلس شورای اسلامی در سال 97 تا چه اندازه مطلوب بود؟
موسویلارگانی: به لحاظ قانون گذاری مجلس الحمدلله هر روز قانون تولید می کند و شاید ایران جز متورم ترن کشورها در حوزه قانون است اما هیچ نظارتی بر اجرای قوانین ندارد. نمی گویم نظارت مجلس صفر است اما بسیار ضعیف است.
به طور مثال در حالی عادل آذر رئیس دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه 96 را قرائت کرد که در این گزارش 62 درصد انحراف از بودجه عنوان شده بود. به نظرم این موضوع عدم نظارت مجلس را می رساند. ما حدودا 2 ماه وقت مجلس را برای تصویب بودجه می گیریم. اگر قرار باشد آن چه که تصویب می کنیم، اجرایی نشود و هرکس، هرطور دلش می خواهد رفتار کند این وقت گذاشتن بیهوده و خلاف است. هرساعت چند ده میلیون هزینه مجلس است، حال اگر قرار باشد این همه هزینه را صرف کنیم اما از آن طرف بهره وری نداشته باشیم به هیچ دردی نمی خورد.
نمی گویم قانون منع کودک آزاری، قانون کودک همسری و... نمی خواهیم اما اولویت حال حاضر مردم این قوانین نیست بلکه اولویت آنها اشتغال و معیشت است. مجلس باید به آنها ورود کند تا مشکلات مردم برطرف شود.
به نظر شما چه موضوعاتی باید در سال جدید اولویت دولت قرار گیرد؟
موسویلارگانی: به نظرم اولویت دولت هم باید معیشت مردم، رسیدگی به وضعیت نامناسب اقتصادی و نابه سامانی ارزی باشد. سال 96 فقط در استان اصفهان 28 هزار نفر تعدیل نیرو صورت گرفت. دولت باید یک فکر جدی درباره اشتغال داشته باشد و از واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارند جلوگیری کند، نه اینکه بخواهد با واردات مختلف به تولید داخل ضربه بزند.
دولت باید از خارج شدن کالاهای اساسی، از کشور از جمله دام جلوگیری کند. در حال حاضر دام زنده از کشور خارج می شود و هیچ کس هم از آن جلوگیری نمی کند.