سرپرست حجاج ایرانی از هتلهای مدینه بازدید کرد/ گلایه از تراکم تعداد زائران در هتلها
سرپرست حجاج ایرانی از چهار هتل محل استقرار زائران ایرانی در مدینه منوره بازدید کرد و از مشکلات زائران مستقر در این هتلها آگاه شد.
سرپرست حجاج ایرانی از چهار هتل محل استقرار زائران ایرانی در مدینه منوره بازدید کرد و از مشکلات زائران مستقر در این هتلها آگاه شد.
حجتالاسلام عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به همراه علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت سحرگاه جمعه ۲۱ تیرماه وارد مدینه منوره شد.
نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی روز شنبه در نخستین روز حضور خود در مدینه منوره به صورت سرزده از چهار هتل محل اقامت زائران ایرانی بازدید کرد تا از نزدیک با مسائل و مشکلات آنان آشنا شود.
در این بازدید که حدود دو ساعت به طول انجامید، حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب از کاروانهای ایرانی مستقر در هتلهای «المدینه منازلی»، «القبله منازلی»، «مراج طیبه» و «المحمدیه الزهرا» در اطراف مسجدالنبی دیدن کرد.
این بازدید پس از شرکت نماینده ولی فقیه و هیات همراه در نماز جماعت مسجد پیامبر صورت گرفت.
علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت و شماری از مسئولان بعثه مقام معظم رهبری و حوزه حج و زیارت در این بازدیدها، حجت الاسلام والمسلمین نواب را همراهی میکردند.
سرپرست حجاج ایرانی در این بازدید که هنگام صرف ناهار زائران صورت گرفت، از نزدیک شرایط رستوران هتلها، کیفیت غذاها، وضعیت اسکان و دیگر مسائل مرتبط با زائران را دید و دیدگاههای آنان را در باره موضوعات مختلف شنید.
نماینده ولی فقیه در هر هتل هنگام احوالپرسی از زائران اعم از زن و مرد سوال میکرد اوضاعشان چگونه است تا چنانچه کمبود یا مشکلی دارند، بیان کنند.
در جریان این بازدیدها، بیشترین گله از تراکم تعداد زائران در برخی از اتاقها بود و فضای برخی اتاقها را جوابگوی اسکان چهار یا پنج نفر نمیدانستند و اظهار میداشتند این وضعیت، مشکلاتی را برای آنها ایجاد کرده است.
عدهای از زائران نیز خواستار اختصاص ارز به میزان کافی به حجاج بودند، چند نفری هم از کیفیت برخی غذاها گلایه کردند و یک نفر هم گفت مقررات سازمان حج و زیارت در باره جابجایی فیش حج مادر متوفی به همسرش بسیار سختگیرانه بوده و او با وجود تلاش فراوان نتوانسته است با خانوادهاش در مناسک حج شرکت کند.
نماینده ولی فقیه در جریان این بازدیدها از رئیس سازمان حج و زیارت خواست در اسرع وقت، مشکلات مطرح شده را بررسی کند و چنانچه حقی از زائران تضییع شده، آن را برگرداند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب در عین حال گفت: به دلیل تخریب برخی از هتلها و محدودیت اسکان زائر در داخل حلقه حرم، کمبود تخت و هتل یکی از جدی ترین مشکلات اسکان زائران در مدینه است و به همین دلیل، علاوه بر افزایش تخت در برخی از اتاقها در حد استاندارد، در مدت اقامت کاروانها نیز تاثیر گذاشته است.
وی افزود: با این حال، مشکلاتی در زمینه پر بودن ظرفیت رستورانها نیز وجود دارد و مدیران کاروانها ناچارند برای صرف غذا از سوی همه اعضا، گاهی تا چهار بار سفره ها را در هر وعده روی میزها بچینند.
رئیس سازمان حج و زیارت نیز ضمن شنیدن مشکلات و مسایل زائران، از چند اتاق در هتلها دیدن کرد تا از نزدیک شرایط را بررسی کند.
وی گفت: تلاش شده است بطور میانگین چهارمتر مربع فضا برای اسکان هر زائر در هتلهای مدینه اختصاص یابد و چنانچه مشکلی در این زمینه باشد، حتما برطرف خواهد شد.
رشیدیان در باره وضعیت اختصاص ارز به حجاج نیز گفت: با توجه به بالارفتن نرخ ارز در سال گذشته، دولت تلاش کرد با اختصاص ارز ۷ هزار تومانی، هزینههای حج تمتع زائران را تامین کند و همین امر، سبب شد تا هزینه تمام شده حج تمتع در سال جاری به نصف کاهش یابد.
وی افزود: علاوه بر آن، بانک مرکزی مبلغ ۲۰۰ دلار به نرخ مسافرتی برای انجام هزینههای ضروری حجاج در عربستان به آنها پرداخت میکند.
رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: با این حال، سیاست دولت، دفاع از تولید و رونق محصولات داخلی است و به همین دلیل، ارز برای خرید هدایا و سوغاتی در عربستان تامین نشده است.
نماینده ولی فقیه و هیات همراه در جریان این بازدید، ناهار را در هتل «المحمدیه الزهرا» با زائران صرف کردند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب در پایان این بازدید تاکید کرد: در روزهای آینده از همه هتلهایی که زائران ایرانی در آنها مستقر هستند، بازدید می کند تا با دیدگاهها و مسایل آنان بیشتر آشنا شود.
وی گفت: اگر لازم باشد چند بار هم به یک هتل سر خواهم زد تا مطمئن شوم زائران هیچ مشکلی ندارند. طبق برنامه، بیش از ۸۶ هزار زائر ایرانی به منظور انجام مناسک حج تمتع ۹۸ در ۲۳ هتل در شهر مدینه و ۷۹ هتل در شهر مکه مستقر خواهند شد.