پژوهشگاه قوه قضاییه و پژوهشکده محیط زیست تفاهم نامه همکاری امضا کردند
رؤسای پژوهشگاه قوه قضاییه و پژوهشکده محیط زیست به منظور تأکید بر ارتباط و تعامل بیشتر میان دو پژوهشگاه، تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
حجتاله علمالهدی، رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان پژوهشگاه قوهقضاییه و پژوهشکده محیط زیست، با تأکید بر ارتباط و تعامل بیشتر میان دو پژوهشگاه گفت: در این ارتباط دو سویه، پژوهشکده محیط زیست میتواند از ظرفیتهای قوهقضاییه استفاده کند زیرا پژوهشگاه قوه قضائیه به عنوان واسطه بین نهادهای علمی و دستگاه قضایی عمل کرده و برای همکاری آمادگی کامل دارد.
رئیس پژوهشگاه قوهقضاییه با بیان اینکه رویکرد این پژوهشگاه مدیریت پژوهشی است، افزود: تلاش ما این بوده که با مراکز آموزشی و پژوهشی و نهادهای متولی مکاتبه کرده و از آنها در امور پژوهشی حداکثر بهرهمندی را داشته باشیم.
علم الهدی با بیان اینکه پژوهشگاه قوه قضاییه مجوز وزارت علوم و تحقیقات را دارد، گفت: پژوهشگاه قوه قضائیه در اصل مرکز تصمیمسازی پژوهشی در دستگاه قضایی است و اقدامات علمی را در راستای تامین نیازهای مجموعه قضایی و ارائه راهکار برای برطرف ساختن مشکلات انجام میدهد.
وی با بیان اینکه ویژگی مهم پژوهشگاه قوهقضاییه دسترسی به آرا و رویههای قضایی است افزود: رویکرد اصلی پژوهشگاه با توجه به تاکیدات رئیس قوهقضاییه، استفاده از ظرفیتهای بیرونی برای همکاریهای پژوهشی است که در این زمینه با نهادها و موسسسات آموزشی، پژوهشی، حوزوی، دانشگاهی و اجرایی مرتبط هستیم.
علم الهدی با تاکید همکاری و هم افزایی علمی با پژوهشکده محیط زیست، اظهارکرد: با توجه به فعالیت پژوهشکده استخراج آرای قضایی در پژوهشگاه قوه قضائیه، میتوان در حوزه صدور آرای مرتبط با پروندههای محیط زیستی همکاری داشت.
رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه ادامه داد: به طور قطع چالشهای بسیاری در پروندههای محیط زیستی وجود دارد که این چالشها و مشکلات با آسیبشناسی و همکاری دو جانبه قابل حل است.
وی با اشاره به برگزاری جلسات نقد رأی در پژوهشگاه قوه قضائیه گفت: با بررسی رویههای قضایی موجود در پروندههای محیط زیستی میتوان، اقدامات اصلاحی و پژوهشی لازم را انجام داد.
علمالهدی بیان کرد: گروه مطالعات قوانین و مقررات در پژوهشگاه قوه قضائیه نیز میتواند با تمرکز و آسیبشناسی بر روی قوانین مرتبط با محیط زیست از منظر پروندههای قضایی، ضمن شناسایی ایرادات و ابهامات موجود در قوانین، در پیشگیری از وقوع جرایم نیز موثر باشد و در واقع از این طریق به نوعی آسیب شناسی از منظر حقوقی و قضایی در این پروندهها صورت میگیرد.
رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه با بیان اینکه نشستهای مشترک با حضور کارشناسان محیط زیست و قضات برای آسیب شناسی و تعامل بیشتر میتواند در دستور کار قرار گیرد، افزود: موضوع محیط زیست از دغدغه های مهم رهبر انقلاب و رئیس قوه قضاییه است بنابراین پژوهشگاه قوه قضائیه نیز در راستای منویات رهبر معظم انقلاب و تاکیدات رئیس دستگاه قضا، با رویکرد اقدامات پژوهشی در این حوزه ورود کرده است.
در ادامه جلیل بادام فیروز رئیس پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار گفت: همکاری علمی ما با موسسات علمی و تحقیقاتی بسیار گسترده است ولی به دنبال آن بودیم تا با مرکزی جامع و بزرگ مانند پژوهشگاه قوه قضائیه همکاری داشته باشیم.
وی با تأکید بر انجام تحقیقات و پژوهشهای کاربردی افزود: رهبر انقلاب در سالهای گذشته، تأکیدات فراوانی روی مباحث محیط زیستی داشتند که ما هنوز نتوانستیم آنها را عملیاتی کنیم و به نقطه مطلوب برسیم بنابراین ابتدا باید چالشها را شناسایی و در راستای رفع آنها اقدام کنیم.
رئیس پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار با اشاره به اینکه در خصوص موضوعاتی مانند تخریب محیط زیست نیاز به دستگاهی بود تا در زمینه جرم انگاری ورود و تحقیقات لازم را انجام دهد گفت: در حال حاضر در زمینه وصول و جبران خسارت نمیتوانیم موفق عمل کنیم بنابراین نیازمند همکاری دستگاه قضا و پژوهشگاه قوه قضائیه هستیم.
وی ادامه داد: زمانی که بخشی از محیط زیست تخریب میشود، با توجه به خلاءهای قانونی موجود نمیتوانیم اقدامات لازم را انجام دهیم که امیدواریم با همکاری پژوهشگاه قوهقضاییه بتوانیم آسیبها را شناسایی و در این زمینه موفق عمل کنیم.
وی با بیان اینکه پژوهشکده محیط زیست نیازمند برنامهریزی فکری و ظرفیتسازی است اظهار کرد: این پژوهشکده اهمیت راهبردی برای سازمان حفاظت محیط زیست دارد و باید از همه ظرفیتها برای توانمندسازی این سازمان استفاده کرد.