X
مقالات فیش حج

شهدای منا و مسجدالحرام فراموش نشده‌اند

نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت گفت: امسال در جریان حج تمتع پیرو نامه‌های گذشته حجت‌الاسلام قاضی‌عسگر، نامه‌نگاری با وزیر حج عربستان و امیر شهر مدینه جهت پیگیری غرامت شهدای منا و مسجدالحرام صورت گرفت.

نشست خبری حجت‌الاسلام نواب نماینده ولی فقیه و مسئول بعثه مقام معظم رهبری و علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت صبح امروز یکشنبه ۲۴ شهریورماه باحضور اصحاب رسانه در سازمان حج و زیارت برگزار شد.
بر اساس این گزارش حجت‌الاسلام نواب در این نشست اظهار داشت: حج تمتع امسال ضمن بهره‌گیری از رهنمودهای امام خمینی (ره) و راهنمایی‌های مقام معظم رهبری در سخنرانی‌ها و توصیه‌های صورت گرفته در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مانند موضوعات مطرح شده در باره علم،‌پژوهش،‌معنویت، اخلاق، اقتصاد و مبارزه با فساد که در جای جای برنامه‌های حج مورد توجه قرار گرفت با تلاش‌های خدمتگذاران در مباحث اجرایی و فرهنگی آرام و با موفقیت برای زائران ایرانی رقم خورد.
وی با اشاره به ویژگی‌های حج امسال تصریح کرد: برنامه‌های حج تمتع امسال زودتر از سال‌های گذشته آغاز شد و برخلاف قبل که برنامه‌های حج از ماه جمادی‌الثانی آغاز می‌شد امسال برنامه‌ها زودتر آغاز شد و همایش‌ها نیز قبل از ماه رمضان برگزار شد که این طولانی‌شدن بر اساس پیش‌بینی‌ها ممکن بود با خستگی زائران همراه شود اما نه تنها زائران خسته نشدند بلکه برخی گلایه از بازگشت زود داشتند.
نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت افزود: دومین ویژگی حج امسال بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه رونق اقتصادی و تولید تهیه تمامی اقلام مصرفی مورد نیاز و جوایز فرهنگی تا حد ممکن از داخل کشور و عدم خرید از شرکت‌های خارجی بود و همچنین تمامی زائران ایرانی توسط شرکت هواپیمایی داخلی هما فرایند رفت و برگشت خود را انجام دادند که با تلاش‌های صورت گرفته بسیاری از هواپیماها در مسیر رفت یا برگشت تعجیل در نشست در فرودگاه مقصد را داشتند.
وی با اشاره به بارش باران در روز عرفه امسال در سرزمین عربستان تصریح کرد: در سال‌های گذشته روز قبل و یا روز بعد از موسم عرفات بارندگی رخ داده بود اما بارش باران در روز عرفه امسال صفای خاصی را به برنامه‌های این روز داد.
نواب با اشاره به همکاری خوب زائران و خادمان حج و زیارت در برنامه‌های امسال تصریح کرد: میزبان عربستانی نیز امسال روان‌تر در زمینه اجرای برنامه‌ها و خدمات فعالیت کرد.
سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه در تمامی برنامه‌های حج امسال حفظ عزت زائران ایرانی در دستور کار بود، گفت‌: میزبانان عربستانی توجه بسیاری در این زمینه داشتند و همواره در جلسات از نظافت زائران ایرانی در سال جاری و سال‌های گذشته به خوبی یاد می‌کردند و علاقمند به حضور زائران ایرانی بودند لذا اگر افزایشی نیز در زمینه تعداد زائران رخ می‌دهد به همین دلیل است و این رفتارها را نیز باید در شرایطی تفسیر کنیم که بین دو کشور رابطه سیاسی وجود ندارد و حتی گاهی رفتار نقاشانه وجود دارد. اما علیرغم این شاهد رفتار محترمانه‌ای میان دو طرف هستیم.
وی با اشاره به پیگیری صورت گرفته در سال جاری پیرامون شهدای حادثه منا و مسجد الحرام در سال‌های گذشته تصریح کرد: به هیچ وجه این شهدا را فراموش نکرده‌ایم و امسال نیز نامه‌ای برای وزیر حج و امیر شهر مدینه پیرو نامه‌های قبلی حجت‌الاسلام قاضی عسگر ارسال کردم و اعلام داشتیم منتظر اقدامات طرف عربستانی هستیم و این نکته که پس از ۴ سال هنوز گفته می‌شود در حال مطالعه هستند، قابل قبول نیست. البته باید بدانیم به هیچ کشوری هنوز دیه‌ای پرداخت نشده است و ما پیگیر هستیم طبق گفته پادشاه عربستان آن چه اعلام شده برای شهدای مسجدالحرام و حادثه منا انجام شود.
نواب با اشاره به مذاکرات صورت گرفته در خصوص اجرای مجدد سفر حج عمره گفت:‌ما اصرار به برگزاری سفر عمره داریم زیرا این خواست ملت ایران است و حدود 5 میلیون و 800 هزار ایرانی در صف انتظار برای سفر عمره هستند البته این اصرار برای برپایی مجدد سفر عمره به معنای زیر پا گذاشتن عزت ایرانیان نیست بلکه عزت و کرامت زائران و همچنین شرایط لازم برای برقراری این سفر باید مهیا شود. که اگر شرایط لازم فراهم شد بتوانیم پاسخگوی نیاز زائران باشیم.
وی تصریح کرد: در ایام نوروز بیش از یک میلیون نفر ایرانی به سفرهای خارجی می‌روند و یا در طول سال افراد مختلفی بر اساس نیاز خود به سفرهای تفریحی و یا کاری خارجی می‌روند. البته منعی هم ندارد و نیاز افراد است. سفر عمره این گونه است بنابراین باید نظام زمینه‌سازی کند تا به حفظ کرامت زائران شرایط لازم مهیا شود.
نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت با اشاره به برنامه‌های فرهنگی صورت گرفته برای زائران حج تمتع گفت: گاهی با زائرانی مواجه هستیم که حتی یک صفحه اطلاعات نسبت به مناسک و اعمال حج ندارند و نیازمند به روزرسانی اطلاعات آنها هستیم که به این منظور جلسات متعددی قبل از سفر حج برای زائران برگزار می‌شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شبکه روحانیون کاروان‌ها و معینه‌ها شبکه فعالی است که قبل از سفر حج ده‌ها هزار ساعت برای تمای زائران وقت می‌گذارند تا آموزش‌های لازم را در خصوص مناسک دریافت کنند.به طوری که می‌توان گفت زائران ایرانی در جمع تمامی زائران حاضر در حج آگاه‌ترین و آماده ترین زائران هستند واین هم به برکت جلسات مدیران و روحانیون است که برای زائران مدینه قبل ۱۰ جلسه و برای زائران مدینه بعد ۱۲ جلسه تشکیل می‌دهند.
  • نظرات
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید