امنیت روانی جامعه ضرورت اجرایی برای توسعه اجتماعی است
وزیرسابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه «اشتراکات ارزشی موثرترین نیاز توسعه اجتماعی است» گفت: گسترش نهادهای اجتماعی نقش مهمی در توسعه اجتماعی و کاهش آسیبهای این حوزه ایفا میکند.
علی ربیعی در یازدهمین نشست ماهیانه فرهنگی اجتماعی شب یزد که با موضوع دگرگونی اجتماعی برگزار شد، با بیان اینکه «امنیت روانی جامعه یکی از ضرورتهای اجرایی برای توسعه اجتماعی است»، اظهار کرد: خوشبختانه استان یزد در بحث امنیت روانی وضعیت مطلوبی دارد.
وی با اشاره به اهمیت کاهش آسیبهای اجتماعی در حوزههای مختلف برای پیشرفت بیش از پیش افزود: مدیریت صحیح سن ازدواج، توجه ویژه به نرخ رشد جمعیت و مدیریت ضریب نفوذ اینترنت از جمله مواد حائز اهمیت در حوزه دگرگونی اجتماعی است که باید بیش از پیش به آنها توجه شود.
وی در مورد اهمیت مدیریت جمعیت کشور و تأثیر آن در کاهش آسیبهای اجتماعی، افزود: اگر نرخ رشد جمعیت ایران مدیریت نشود در آینده با بیش از 30 میلیون سالمند در کشور مواجه خواهیم بود.
وزیرسابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی «پیشبینی وجود بیش از سه میلیون زن تنها به معنای دختران میانسال ازدواج نکرده را از جمله تهدیدات کشور در حوزه دگرگونی اجتماعی دانست» و بیان کرد: استفاده بیش از حد و نادرست از اینترت توقع افراد از خود را به شکل کاذبی افزایش میدهد و همین عامل در آینده فرد را دچار سرخوردگی درونی میکند. سرخوردگی درونی از جمله عوامل جدی در افزایش آسیبهای اجتماعی است، افزایش آمار طلاق بین سطوح مختلف جامعه یکی از چالشهای ناشی از افسردگی درونی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه «متأسفانه طبق آمارهای بدست آمده آمار طلاق بین افراد تحصیل کرده و کارمند بیشتر از افراد بیکار و کمتر برخوردار است»، بیان کرد: آمارهای نشان میدهد عدم آموزش در روابط جنسی، احساس خیانت از سوی شوهر و عدم تناسب آشنایی زوجین از هم برای آغاز زندگی مشترک بیشترین دلایل بروز طلاق است.
وی کم شدن رضایت افراد از زندگی را یکی دیگر از آسیبهای اجتماعی حال حاضر جامعه عنوان کرد و افزود: متأسفانه ذهن عمومی جامعه در حال سوق دادن به افزایش توقع است که باید نسبت به مدیریت آن اقدام شود.
ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود اشتراکات ارزشی را از جمله موثرترین نیاز توسعه اجتماعی جوامع دانست و بیان کرد: چندگانگی ارزشی و تغییر گروههای مرجع، آسیبی جدی در حوزه مدیریت اجتماعی است.
وی با بیان اینکه «استفاده نکردن از گروههای مرجع معتبر یکی دیگر از چالشهای اجتماعی است»، گفت: گسترش نهادهای اجتماعی نقش مهمی در توسعه اجتماعی و همچنین توسعه همهجانبه کشور ایفا میکنند.
وی در پایان با اشاره به ضرورت ایجاد نهادهای میانی برای کنترل مستمر آسیبهای اجتماعی، خاطرنشان کرد: وضعیت مطلوب استان یزد درحوزه اجتماعی به خاطر وجود نهادهای میانی متعدد در این استان است.