حجت الله روستا رئیس ستاد مرکز پزشکی حج و زیارت در مدینه منوره پس از بازدید نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی و رئیس سازمان حج و زیارت از سه درمانگاه زائران ایرانی در مدینه گفت: روزانه بهطور میانگین حدود ۱۳۰ بیمار به این درمانگاهها مراجعه میکنند که عمده آنان از مشکلات عضلانی، کوفتگی جسمانی و سرماخوردگی گله دارند.
وی بروز چنین مشکلات و بیماریهایی را با توجه به راه رفتن زیاد برای زیارت و خستگی ناشی از هوای داغ روزهای تابستان در سرزمین عربستان، طبیعی دانست و گفت: در مجموع، میتوان گفت زائران مشکل خاصی از نظر بیماری تاکنون نداشتهاند و روند ارائه خدمات درمانی به آنان به صورت روان و آرام در حال انجام است.
محمودرضا فقیهی مدیر عملیات پزشکی حج ۹۸ نیز از ارائه خدمات درمانی به زائران ایرانی در سه سطح خبر داد.
وی گفت: در سطح یک، در تمامی هتلها، پزشکان عمومی برای خدمات رسانی به زائران مستقر هستند، در سطح ۲، درمانگاههای تخصصی در مکه و مدینه به زائران خدمات درمانی ارائه میدهند و در سطح ۳، بیمارستان مجهز ایران در مکه و بیمارستانهای سعودی به کمک بیماران ما خواهند آمد.
مدیرعملیات پزشکی حج خاطرنشان کرد: اگر زائری نیاز به خدمات درمانی ویژه نظیر جراحی، دیالیز و بستری خاص داشته باشد، بر اساس توافق با طرف سعودی، این خدمات از بیمارستانهای این کشور دریافت خواهد شد.
فقیهی یادآور شد: پزشکان ایرانی عرب زبان به عنوان رابط هیأت پزشکی حج ایران با بیمارستانهای سعودی، فرایند خدمترسانی به زائران و مرکز پزشکی حج را تسهیل میکنند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر، جای هیچگونه نگرانی در زمینه ارایه خدمات پزشکی و درمانی به زائران ایرانی وجود ندارد.
درمانگاههای ایران در مدینه در سه هتل راما المدینه، ریاض المهاجرین و الجاد المدینه مستقر هستند.
تاکنون از مجموع ۸۶ هزار و ۵۰۰ زائر ایرانی حدود ۱۳ هزار نفر وارد مدینه شده اند و سایر زائران در روزهای آینده از طریق مدینه و مکه برای انجام مناسک حج، خود را به سرزمین وحی خواهد رساند.